چرا بازی؟
در طول تاریخ، رسانه به شکلهای مختلفی وجود داشته و بستری بوده برای انتقال پیام. از دیوارنوشتههای غارنشینان، تا قصههای مادران برای فرزندان خود گرفته، تا رسانههای جدیدتری همچون رادیو، تلویزیون و سینما. در طول زمان تکامل رسانهها در راستای انتقال بهتر مفاهیم و پیام صاحب رسانه پیش رفتهاند. از جدیدترین رسانههایی که تأثیرگذاری بسیار بالایی در ارسال پیام دارند و یکی از بهترین بسترهای روز برای روایت داستان است، میتوان به بازیهای رایانهای اشاره کرد. ماهیت تعاملی این رسانه و همذات پنداری مخاطب با شخصیت بازی، این رسانه را تبدیل به بهترین بستر برای قصهگویی فرهنگسازی نموده است و چنانچه از آن غافل شویم، بهترین فرصت برای فعالیت فرهنگی خصوصاً برای نسل باهوش و جستجوگر امروز را از دست دادهایم.
بستر تاریخ:

سالهای 40 تا 61 ه.ق. جزء عجیبترین و تلخترین سالهای تاریخ شیعه است. پس از شهادت امام علی(ع)؛ امام حسن(ع) به خاطر خیانت یاران سست عنصر خود مجبور به صلح با معاویه بن ابوسفیان میشود و پس از سالها تنهایی به شهادت میرسد. در سال 60 نیز با مرگ معاویه و زیر پا نهادن صلح، یزید بن معاویه به جای پدرش اعلام خلافت میکند و زمینهساز واقعه عاشورا میشود. داستان مردم کوفه، پیش از عاشورا جزء پیچیدهترین حوادث تاریخی است. چگونه افرادی که خود، برای امام حسین(ع) نامه نوشتند و او را به کوفه دعوت کردند، پس از مدت کمی، پشت سفیرش را خالی کردند و سپس در صحرای کربلا، روبروی امام ایستادند و با او جنگیدند. داستان مسلم بن عقیل یکی از عبرت آموزترین داستانهای تاریخ است. روایت مردمی که به امام خود پشت کردند و دچار خسران و پشیمانی شدند. همچنین جذابیت بالای این ماجرا در صورت روایت درست میتواند هر مخاطبی را میخکوب داستانپردازی خود کند و پیام خود را به خوبی منتقل کند.
شخصیتهای مهم بازی:
مهران:

مهران جوان ایرانی و از شیعیان همراه امام علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است او پسر پرویز سردار بزرگ ایرانی است. پرویز جزء اولین ایرانیانی بود که به اسلام گروید و در کنار پیامبر(ص) و امام علی(ع) جنگها و جانفشانیهای زیادی انجام داد. مهران نیز از پدر آموزش رزمی دید و او نیز همچون پدر در کنار امام علی(ع) جنگید. اما پس از صلح امام حسن به ایران بازگشت و در ری تشکیل خانواده داد. او به خاطر فشار امویان به شیعیان در ری، پس از شهادت فرزندش به دست امویان ابتدا به سمت مدائن و سپس کوفه آمد و در زمان ورود سفیر امام حسین(ع) به کوفه، در این شهر حضور داشت. سیر حوادثی که برای مهران در طول بازی رخ میدهد، بستر روایت داستان مسلم بن عقیل، سفیر امام حسین(ع) برای مخاطب میشود تا با این واقعه تاریخی آشنا شود.
مسلم بن عقیل:

مسلم بن عقیل پسر عموی امام حسین(ع) و سفیر ایشان در کوفه پیش از واقعه کربلا بود. مسلم بن عقیل در دوران خلافت امام علی(ع) در جنگ صفین حضور داشت. در روزگار امامت امام حسن(ع) نیز از یاران با وفا و برجسته آن حضرت به شمار میرفت. ایشان پس از شهادت امام حسن(ع) همراه امام حسین(ع) رهسپار مکه شد. نامههای فراوان و فرستادگان مردم کوفه، امام حسین(ع) را بر آن داشت که برای اطمینان بیشتر مسلم را به کوفه بفرستد تا درباره دعوت کوفیان تحقیق کند. با ورود مسلم به کوفه، مردم به دیدار او میشتافتند و در این زمان به روایتی هجده هزار نفر از مردم کوفه با مسلم بیعت کردند و در پی آن مسلم با ارسال نامهای به امام حسین(ع) خبر آمادگی کوفیان را برای حضور امام ارسال نمود. با نصب عبیدالله بن زیاد به حکومت کوفه توسط یزید بن معاویه، کوفیان از اطراف مسلم پراکنده شدند و مسلم بن عقیل در روز عرفه (سال ۶۰ قمری) دستگیر و به شهادت رسید.
مختار بن ابی عبید ثقفی:

مختار بن ابی عبید ثَقَفی (۱-۶۷ق)، اهل طائف و از قبیله ثقیف بود. با ورود مسلم بن عقیل به کوفه، مختار میزبان وی شد و از حامیان مسلم برای قیام علیه امویان در کوفه بود. با شکست قیام مسلم، مختار نیز دستگیر شد و در هنگام واقعه عاشورا در زندان بود. پس از آزادی از زندان، مختار در سال 66 ه.ق. به خونخواهی امام حسین(ع) قیام کرد و شیعیان کوفه وی را در این امر همراهی کردند. او در این قیام عاملان واقعه کربلا از جمله شمر بن ذی الجوشن، خولی بن یزید، عمر بن سعد و عبیدالله بن زیاد را کشت.
عبیدالله بن زیاد:

عبیدالله بن زیاد فرمانده نظامی مشهور امویان و از عوامل اصلی شهادت امام حسین(ع) و همراهانش بود. پس از اعلام بیعت کوفیان با امام حسین(ع) ابن زیاد برای سرکوب شیعیان وارد کوفه شد و سپس با نیرنگ توانست از محل اختفای مسلم بن عقیل آگاه شود. سپس با دستگیری و به شهادت رساندن مسلم توانست قیام او را سرکوب کند و سپس با بستن راههای کوفه به روی امام حسین(ع)، زمینهساز واقعه عاشورا شد. او در سال 67 ه.ق. در جریان قیام مختار سقفی کشته شد.
منابع و هادیان طرح
برای به ثمر نشستن یک پروژه مذهبی – تاریخی، وجود یک گروه حرفه ای از اساتید این حوزه امری بدیهی و اجتناب ناپذیر است. تیم تولید بازی سفیر عشق: روز واقعه، که تا کنون تجربه تولید چندین عنوان سیاسی- تاریخی را در کارنامه خویش دارد با علم به این موضوع برای تولید محتوای این پروژه خطیر یکی از حرفه ای ترین گروه های تولید محتوا را به همکاری دعوت کرد که در ادامه بخشی از این عزیزان و کتب و سایت های مرجع تحقیق به حضور معرفی میگردد:
اساتید حوزه:
حجت الاسلام و المسلمین کاظم عمو رمضانزاده، حجت الاسلام و المسلمین موسوی کاشانی
اساتید دانشگاه:
جناب آقای دکتر علیرضا صدرا، جناب آقای دکتر شمس الدین عبداللهی نژاد، سرکار خانم دکتر عادله رحمانی
کتابها:
قرآن كريم؛ بحارالانوار، محمد باقر المجلسي، مؤسسه الرساله بيروت؛ الکني و الألقاب، شيخ عباس قمي، انتشارات کتابخانه صدر؛ لباب الأنساب،ابوالحسن علي بن ابي القاسم بن زيد البيهقي، مکتبه آيت الله المرعشي النجفي؛ المعارف، مصر، عبدالله بن مسلم بن قتيبه الدينوري، مطبعه الاسلاميه الأزهر، سبط ابن الجوزي؛ العرب قبل الاسلام ،جرجي زيدان، منشورات دار مکتبة الحياة بيروت؛ مقاتل الطالبيين، ابوالفرج الإصبهاني، المطبعه الحيدريه نجف؛ مسلم بن عقيل، ميرزا خليل کمره اي،کتابخانه سقراط تهران؛ جواد محدثى، مسلم بن عقیل (سفیر انقلاب کربلا)، معارف اسلامی؛ ابنشهر آشوب السروى المازندرانى، محمد بنعلى، مناقب آل ابىطالب عليهم السلام، بىجا، انتشارات ذوىالقربى؛ ابنعنبة الحسنى، احمد بنعلى، عمدة الطالب فى أنساب آل ابى طالب عليهم السلام، قم، انتشارات الرضى؛
سایت ها و مراجع:
سایت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، سایت ویکی پدیای شعیه، سایت حوزه و سایتهای دیگری که اطلاعات و منابع جمع آوری شده از آنها موجود و قابل بهره برداری میباشد.